Fijn | het tekstbureau+

De ervaren copywriter met een voorliefde voor duurzaamheid,  verantwoord ondernemen en maatschappelijke onderwerpen. Werkt graag voor grote en kleine merken en organisaties. B2B en B2C. Long en short copy. Brand story, content, social media, tenders, persberichten, sales funnels, customer journey, interviews, nieuwsbrieven, artikelen, webteksten, brochures, jaarverslagen. En zo.

Het belang van een goede kop. En hoe je ‘m schrijft.

Mooi, leuk of interessant stuk geschreven? Dan wil je natuurlijk dat het gelezen wordt. Goede koppen waren altijd al belangrijk om lezers te verleiden. Social media maken het nog crucialer om meteen goed te beginnen. Op RSS-feeds, Twitter, Facebook, Flipboard, Zite en consorten is een kop vaak het eerste en enige dat tekstueel in beeld is. Samen met een goed plaatje is de titel van je stuk de enige manier om een lezer je verhaal in te trekken.

De functies van een kop

Een kop kun je voor verschillende inzetten:
– Aandacht trekken.
– Publiek selecteren.
– Een volledige boodschap overbrengen.
– De lezer naar je tekst leiden.

Aandacht trekken

Aandacht trek je door aan te sluiten bij een belang of verlangen van je lezer:
‘Ontdek in vijf stappen hoe je je energierekening halveert.’ 
‘Maak meer vrienden en leef langer.’
‘Het geheim van de perfecte omelet?’

Door mensen nieuws te beloven, trek je ook aandacht. Gebruik dan woorden als nieuw, ontdekken, nu, aankondigen, introductie.

‘Ontdek nu de nieuwe, succesvolle methode om eenvoudig overtuigende teksten te schrijven.’

Publiek selecteren

Is je tekst bedoeld voor een specifieke doelgroep, dan kun je daar in je kop al rekening mee houden. Als je meteen de juiste mensen aanspreekt is de kans groter op blije lezers (of dat je artikel wordt doorgestuurd aan het soort mensen dat je wilt bereiken).

‘Gezocht: mensen die Golf rijden sinds 1974.’
‘Praktische tips voor leven met prostaatkanker.’

Een volledige boodschap overbrengen

Vooral voor commerciële teksten of persberichten kan het het lonen om in je kop superkort het hele verhaal en belofte te vertellen.
‘Energiebedrijf XX halveert tarieven voor particulieren.’

De lezer naar je tekst leiden

Maak mensen nieuwsgierig en ze zullen je tekst gaan lezen. Dat doe je bijvoorbeeld met humor of een woordspeling. Of met een vraag. Door te provoceren, of door iets te beloven (nieuws, informatie, een beloning).

‘Wat vrouwen echt willen?’
‘Zo schrijf je goede koppen. Met gratis download van het handboek.’

Recycle wat werkt

Houd een lijstje bij met voorbeelden van goede koppen. En recycle die. Je hoeft het wiel echt niet steeds opnieuw uit te vinden. Zo blijven artikelen met ‘Hoe maak je / hoe doe je…’ en de oerdegelijke lijstjes het op internet nog steeds goed doen. En daar horen koppen bij die informatief en concreet zijn én aansluiten bij een behoefte van de lezer.

‘Hoe bak je de lekkerste worteltaart zonder suiker?’
‘De zes mooiste plekken op de wereld om met dolfijnen te duiken.’
‘Vijf tips om drie kilo in een week af te vallen.’

Experimenteer met koppen

De ultieme kop laat een lezer als vanzelf naar de volgende regel gaan. Of als vanzelf op de link naar je artikel klikken. Het fijne van internet is dat je kunt experimenteren welke koppen het beste werken en de meeste lezers opleveren.
(bronnen: The Copywriter’s Handbook, Robert W. Bly en Ogilvy on Advertising, David Ogilvy)

Stella