Fijn | het tekstbureau+

De ervaren copywriter met een voorliefde voor duurzaamheid,  verantwoord ondernemen en maatschappelijke onderwerpen. Werkt graag voor grote en kleine merken en organisaties. B2B en B2C. Long en short copy. Brand story, content, social media, tenders, persberichten, sales funnels, customer journey, interviews, nieuwsbrieven, artikelen, webteksten, brochures, jaarverslagen. En zo.

De perfecte tekst voor jouw aanbod? Dit is het geheim.

Of: waarom je soms beter nog even geen copywriter inhuurt

“Ik kan het niet beter opschrijven dan jij het bedenkt.“ Dat is vaak mijn reactie als een opdrachtgever me vraagt hoe ik zijn aanbod ga verwoorden.

Soms is het gewoon te vroeg om een copywriter aan het schrijven te zetten. Omdat er eerst nog wat denkwerk gedaan moet worden. Denkwerk waar een copywriter bij kan helpen door richting te geven en de juiste vragen te stellen. Maar denkwerk dat wel eerst gedaan moet worden voor het toetsenbord het papier (en je klanten) raakt.

Het geheim van jouw succes

Je product of dienst lekker aan de man brengen kan alleen als je alles (maar dan ook alles) weet over je eigen aanbod, over je klanten en over het probleem dat jij voor die klanten oplost. Waar liggen je ze wakker van? Wat maakt jouw oplossing beter dan die van anderen?

Verplaats je in je (potentiële) klanten en bekijk de wereld door hun ogen. Stel jezelf vragen:

  • wat zijn hun wensen, verlangens en verwachtingen?
  • welke dingen vinden ze belangrijk?
  • hoe en door wie of wat worden ze beïnvloed in hun koopproces?
  • waar lopen ze tegenaan?
  • welk probleem willen ze graag van hun lijstje schrappen?
  • wat is het ze waard om dat probleem op te lossen?
  • welk imago streven ze na?
  • hoe praten ze? welke woorden gebruiken ze?

.

Wat een goede copywriter voor je doet

Copywriters schrijven graag, dat is wat we doen. Goede copywriters stellen je eerst deze en nog veel meer vragen. Het is de enige manier om tot een boodschap te komen die verkoopt.

Soms zijn de antwoorden nog niet duidelijk of ontdek je dat er nog iets in je aanbod ontbreekt. Een goede copywriter vertelt je dat en slaat niet aan het schrijven voor alles helder is.

Schrijven om te schrijven is niet het werk van een copywriter. Schrijven om te verkopen is dat wel.

Tags:

Stella