Fijn | het tekstbureau+

De ervaren copywriter met een voorliefde voor duurzaamheid,  verantwoord ondernemen en maatschappelijke onderwerpen. Werkt graag voor grote en kleine merken en organisaties. B2B en B2C. Long en short copy. Brand story, content, social media, tenders, persberichten, sales funnels, customer journey, interviews, nieuwsbrieven, artikelen, webteksten, brochures, jaarverslagen. En zo.

Betere call to action, meer omzet

Je hebt een goed product of een fijne dienst. Ondertussen ook een lekkere website, een knisperende brochure, vet prettige huisstijl en heldere, overtuigende teksten. Laat de opdrachten en orders maar doorkomen, denk je dan. Toch? Of valt het tegen en zit je je af te vragen waar het mis gaat?

Een van de meest gemaakte fouten is een slechte, verwarrende of ontbrekende call to action. Een wat? Een call to action. Waarin je vraagt om de opdracht of de order.

Vragen om een concrete actie voelt opdringerig, brutaal. Dus formuleren we het vaag. En daarmee brengen we potentiële klanten aan het twijfelen.

Zo dus niet

Ken je deze?

“Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op.”

Klinkt vriendelijk, niet? Het probleem zit ‘m vooral in het woordje als. Je wekt de indruk dat je zelf ook niet helemaal overtuigd bent dat het een goed idee is om contact op te nemen.

“Tja”, denkt je lezer. “Goh, wil ik meer weten? Geen idee. Best een mooi aanbod. Weet je, ik kom nog wel een keertje terug.”

Zo dus wel

Met een paar tips schrijf je een call to action die wel werkt.

Wees duidelijk in wat je vraagt

Geef je lezer geen keuzestress door in je call to action én te vragen om een order én de optie te geven om meer informatie aan te vragen. Wil je dat ze vanuit een e-mail doorklikken naar een pagina op je website, geef ze dan alleen die link (en niet een hele lijst met links naar van alles en nog wat). Kortom: vraag precies wat je wil en vraag één ding tegelijk.

Formuleer helder

Gebruik gewone woorden, keep it simple. Ons brein verwerkt korte, eenvoudige woorden sneller en dat is wat je nodig hebt als mensen nog een beetje twijfelen.

Verwerk het belangrijkste voordeel in de call to action

Natuurlijk kan dit prima: “Abonneer je voor 31 december en krijg drie de eerste drie nummers gratis.”

Maar dit overtuigt meer: “Ja! Ik wil ook minder belasting betalen met altijd de juiste tips en inzichten. Ik abonneer me voor 31 december en ontvang de eerste drie nummers helemaal gratis.”

Meer tips

Er zijn meer tips & trucs voor een betere call to action. Ga ook voor meer omzet: mail me vandaag nog. 😉

Stella