Tweezerman, you rock

Fijn | het tekstbureau+, tone of voice

Twaalf jaar geleden kocht ik een Tweezerman pincet. Om mijn wenkbrauwen zo nu en dan wat mee in vorm te plukken. Rib uit mijn lijf in die tijd, maar wat een fijn ding. Ik kocht er later nog eens een. En vorig jaar zelfs een sjiek manicuresetje van hetzelfde merk. Allemaal degelijke kwaliteit die gewoon doet wat het moet doen.

Maar die ene eerste, die gebruikte ik niet echt meer. Hij plukte niet meer zo fijn, was een beetje bot geworden na al die jaren trouwe dienst. Nou wist ik wel van hun levenslange garantie en gratis slijpservice, maar ik hou nooit zo van dat gedoe. Dat je dan aankoopbonnen moet opsturen en zes formulieren invullen en portokosten betalen voor de heen en weer-post. Ik zat dus een beetje met die pincet, want weggooien ging me dan weer te ver.

Mijn duurzame ik besloot toch maar eens te kijken hoe het werkte, die garantie. Nou, dat bleek dus doodsimpel. Online meld je je plukkertje met een paar klikken aan en dan kun je een verzendetiket printen. In een brave bubbeltjesenvelop met een paar postzegels stuurde ik mijn trouwe Tweerzerman naar de VS. Met het idee dat ik die natuurlijk nooit meer terug zou zien.

Twee weken later kreeg ik een mail dat hij goed de oceaan was overgekomen en bij de slijpservice lag te wachten op zijn beurt. En een week of zes daarna was hij weer thuis. Gratis verzonden en scherper dan ooit. Met een gloednieuw (nep)leren beschermhoesje en een heerlijk kaartje van slijper Carlos erbij:

‘You have a sharp eye for quality and a sharp implement, it’s been a pleasure to serve you. -Carlos’

En daar werd ik gewoon even heel blij van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *