Wat je met online video kunt doen om je bedrijf te promoten

Fijn | het tekstbureau+

We liken foto’s op Facebook vier keer vaker dan geschreven updates. Blogposts met video krijgen twaalf keer meer reacties dan posts met alleen tekst. Dat zijn stevige getallen. Niet zo gek dat steeds meer bedrijven video als marketinginstrument inzetten. Om hun verhaal te vertellen, een boodschap over te brengen of mensen in actie te laten komen.

Bijkomend voordeel is trouwens dat een video op YouTube, Vimeo of je eigen website je vindbaarheid verbetert.

Relevant verhaal

Aan de basis van vrijwel ieder bedrijf vind je een ondernemer met een missie, een goed idee of een unieke manier om van waarde te zijn voor klanten. Dat kun je prachtig in beeld brengen met video. Een ondernemer, directeur of werknemer die uitlegt en laat zien wat het bedrijf doet en waar het voor staat, versterkt wat je in woord uitdraagt. Je geeft je onderneming er letterlijk een gezicht mee – en mensen kopen nu eenmaal graag van mensen.

Maar er kan veel meer

Uitleggen wie je bent en wat je doet is dus een prima manier om een relevante online video te maken. Maar er kan natuurlijk veel meer.

Demonstreer je producten

Video is een voordelige manier om bijna net zo dicht bij je klant te komen als een ouderwetse vertegenwoordiger. Het grote voordeel is dat je (potentiële) klant zelf kiest of en wanneer hij je product bekijkt. Dat is natuurlijk een stuk klantvriendelijker dan zo’n opdringerige sales-meneer op je stoep terwijl je net lekker voor de buis hangt.

Een voorbeeld is het filmpje van NeverWet, een product waar je je kinderen mee zou willen insmeren.

Vind investeerders

Film is een efficiënte manier om potentiële investeerders snel te informeren over je idee of product. Zo zit je nooit meer met de verkeerde mensen aan tafel. Op Kickstarter vind je veel voorbeelden van zulke films.

Bijvoorbeeld de film van FORM 1, een 3D printer.

 Informeer (en vermaak)

Geef mensen een reden om naar je video(‘s) te kijken. Kijk eens naar www.bbqguys.com. Ze verkopen barbecues, maar trekken vooral bezoekers met hun ‘how to-’ en receptenvideo’s. Ze hebben hele series online staan die al door meer dan 1,4 miljoen mensen bekeken zijn. Volgens de eigenaar van BBQ Guys stimuleert het de verkoop van zijn prodcuten: ‘a person who comes to the site and watches a video is twice as likely to make a purchase as a visitor who does not watch a video’.

Instructievideo’s

Maak het je klanten makkelijk met instructies en handleidingen in videovorm. We leren snel als we een keer gezien hebben hoe iets werkt. Zou het bijvoorbeeld niet geweldig zijn als IKEA simpele (en liefst beetje grappige) instructiefilmpjes had om je te helpen bij het in elkaar prutsen van je Framsta, Billy en Besta?

 ‘Viral’

Een korte, krachtige film kan een eigen leven gaan leiden en zich als een olievlek over je doelgroep verspreiden. Het is natuurlijk te gek als dat lukt. Ik zou alleen geen duur bureau inhuren om zo’n ‘viral’ te laten maken. Er is geen succesgarantie en de houdbaarheid van zulke films is vaak beperkt. Je kunt beter zorgen voor een sterk verhaal en relevante inhoud. Maar een vleugje humor helpt natuurlijk wel.

En dan dus niet zo, hè?

Online video werkt. Maar dan moet je het wel goed doen en een relevant verhaal vertellen. Als uitsmijter een tenenkrommend voorbeeld van iets dat je echt beter niet kunt doen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *