Copywriter én auteur

In 2018 werd ik auteur.  Ik loop er nog steeds een beetje van naast mijn schoenen. In september kwam mijn boek ‘Weg van haar’ uit bij Orlando Uitgevers. Het vertelt mijn persoonlijke verhaal over hoe ik moeder werd met de …

Read more

call to action

Betere call to action, meer omzet

Je hebt een goed product of een fijne dienst. Ondertussen ook een lekkere website, een knisperende brochure, vet prettige huisstijl en heldere, overtuigende teksten. Laat de opdrachten en orders maar doorkomen, denk je dan. Toch? Of valt het tegen en …

Read more

Tone of voice voor dummies

Het bepalen en implementeren van tone of voice kan best even wat voeten in de aarde hebben. Kleinere ondernemingen hebben er niet altijd budget voor. Niet getreurd, ik heb een quick fix voor je: tone of voice voor dummies.

Read more

Hoe bevalt je Color ’n Glow 3D?

Mijn grootste ergernis van 2015? Die groeiende stroom standaard verzoeken om reviews van webwinkels. Na iedere online geshopte paperclip krijg ik tegenwoordig een mail met de vraag om mijn aankoop te beoordelen. Daar help ik de winkel mee om nóg …

Read more

Fijn | het tekstbureau+

Wat klanten willen? Dat je met ze praat. Van mens tot mens.

Ze trappen er niet meer in, in die marketingpraatjes en borstklopperij. Mensen kopen pas iets van je als ze weten wie je bent. Wie je echt bent. Verschuil je bedrijf, merk, product of dienst dus niet langer achter een façade van perfectie. Vertel een verhaal dat klopt en waar het DNA van je bedrijf altijd in doorschemert. Zonder op te scheppen. ‘Show, don’t tell’ is een mooie regel in copywriting. Laat zien wie je bent zonder dat je er al te veel woorden aan vuil maakt. En praat gewoon van mens tot mens met je klanten.

Read more

Het Grote Groentegevecht

Ik heb een flinke tuin en wilde daar al jaren best wat mee. Ik houd van goed en gezond eten, dus een moestuin ligt voor de hand. Maar ik ben niet van het geneuzel met radijsjes en worteltjes voor de kinderen. (Mijn dochter moet ik trouwens omkopen om überhaupt een vinger in de tuin uit te steken.)

Read more

Fijn | het tekstbureau+, laat je woorden werken

Tips om efficiënter en sneller te schrijven

Schrijven. Op sommige dagen is het een eitje. En zo nu en dan is het een martelgang. Een wit vel en een knipperende cursor wachten op me. Maar er liggen nog zesduizend andere dingen op mijn bureau. Ik weet nog niet precies wat ik wil schrijven of hoe ik het wil vertellen. Twitter knippert door en ik moet ook nog een paar mensen bellen.

Read more

Fijn | het tekstbureau+

No shit

‘De wereld is voortdurend in verandering.’ Voor je het weet staat zo’n zin op papier. Je zult niet het eerste adviesbureau zijn dat er zijn website mee opent. Lekker introotje op weg naar wat je te vertellen hebt, nietwaar?

Read more